În mediul de afaceri autohton, termenul de guvernanţă corporativă a apărut mai târziu decât în cel vestic, dar în ultimii ani a devenit tot mai important pentru orice corporaţie. Practic, guvernanţa corporativă se referă în mod specific la setul de reguli, controale, politici şi rezoluţii puse în aplicare pentru a direcţiona comportamentul corporativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un consiliu de administraţie este esenţial în guvernare. Tocmai de aceea, vei afla din acest articol care sunt beneficiile guvernanţei corporative, precum şi felul în care serviciile de guvernanţă corporativă pot aduce succesul afacerii tale.

Care sunt beneficiile guvernanţei corporative?

O bună guvernare corporativă creează reguli şi controale transparente, oferă îndrumări conducerii şi aliniază interesele acţionarilor, directorilor, managementului şi angajaţilor. De asemenea, prin acest concept, ajută la construirea încrederii cu investitorii, comunitatea şi funcţionarii publici.

Guvernanţa corporativă poate oferi investitorilor şi părţilor interesate o idee clară despre direcţia unei companii şi integritatea afacerii. Se poate observa totodată şi promovarea viabilităţii financiare pe termen lung, oportunităţile şi profiturile şi poate facilita strângerea de capital.

O bună guvernanţă corporativă se poate traduce prin creşterea preţurilor acţiunilor. Poate reduce potenţialul de pierdere financiară, risipă, riscuri şi corupţie. Până la urmă, se poate afirma că guvernanţa corporativă este un plan de joc pentru rezistenţă şi succes pe termen lung.

De ce să alegi un serviciu de guvernanţă corporativă?

Atunci când alegi o echipă de profesionişti cum sunt cei de la Mazars România, vei avea certitudinea că aceştia te vor sprijini în tot ce presupune implementarea şi aplicarea setului de mecanisme caracteristice conceptului de guvernanţă corporativă. Prin legătura solidă dintre aceasta din urmă şi auditul intern, te vei asigura că afacerea îşi va atinge potenţialul maxim. De asemenea, prin rezultatele obţinute te vei putea ridica la nivelul aşteptărilor acţionarilor, finanţatorilor şi autorităţilor competente.

În cele din urmă, un astfel de sprijin al unei echipe de specialişti îţi poate oferi servicii personalizate conform obiectivelor şi permit o dezvoltare sustenabilă prin guvernanţă corporativă a organizaţiei. În acest fel, valorile companiei vor fi evidenţiate şi rezultatele pozitive se vor vedea mai bine.

Guvernanţa corporativă înseamnă, înainte de toate, principiile pe care o companie le implementează pentru a-şi redirecţiona toate operaţiunile. Guvernanţa corporativă care necesită un comportament onest şi transparent al companiei o va transforma într-un mediu profesionist în care se vor lua cele mai bune decizii pentru beneficiul tuturor părţilor interesate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.