Organizaţia PNL Sector 1 o acuză pe edilul Clotilde Armand că vrea să colecteze datele cetăţenilor în scop electoral, sub pretextul acordării de tichete de căldură. „Fără a avea o bază legală, fără a avea vreo hotărâre de Consiliu Local, Armand a lansat o platformă online în care, zice-se, locuitorii din Sectorul 1 trebuie să îşi introducă datele personale pentru a se înregistra într-o bază de date inventată de cei care se ocupă de imaginea primarului”, arată filiala liberală, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În loc să răspundă cu subiect şi predicat acuzaţiilor de incompatibilitate ridicate de Agenţia Naţională de Integritate şi de Prefectura Capitalei, primarul Sectorului 1 vrea să mute atenţia publică de pe aceste probleme evidente, către o acţiune cu vădit iz electoral. Neavând temei legal pentru un asemenea demers, Armand colectează strict electoral datele personale ale cetăţenilor cu vârsta de minim 18 ani (cei cu drept de vot),  păcălindu-i că, odată înregistraţi, vor primi tichete de căldură”, arată un comunicat de presă al PNL Sector 1.

Filiala liberală precizează că ordinea juridică este alta întâi regulamentul şi proiectul trebuie să îndeplinească condiţiile de legalitate pentru a putea intra în dezbaterea Consiliului Local. Apoi se supune dezbaterii şi votului proiectul de hotărâre de Consiliu Local şi, dacă aceasta ar trece de Consiliul Local şi de verificarea legalităţii Prefecturii capitalei, abia atunci am putea vorbi despre aplicarea ei. Nu invers! Şi ce se întâmplă cu datele oamenilor dacă proiectul suferă modificări fundamentale între timp?”

Liberalii organizaţiei PNL Sector 1 acuză că edilului Armand „nu îi pasă de ordinea juridică, de lege, ci doar de imagine şi de scopurile sale electorale obscure”.

Organizaţia PNL Sector 1 îi îndeamnă pe locuitori să nu completeze acel formular, pentru că nu există un regulament care să definească strângerea acestor date personale.

„Având în vedere că nu există astăzi un proiect de hotărâre sau un regulament votat de către Consiliul Local, PNL îndeamnă locuitorii sectorului să nu completeze acest formular, deoarece nu există un regulament care să definească strângerea acestor date, iar noi nu cunoaştem cine le cere aceste date oamenilor, pentru ce motiv, cum le va folosi, cât timp le va ţine, cui i le va comunica, de ce sunt cerute aceste date şi nu altele, când va şterge aceste date. Considerăm că acest site are doar scopul de a transforma locuitorii Sectorului 1, cu drept de vot, în ţintele electorale ale primarului incompatibil Clotilde Armand! Îi asigurăm în continuare pe toţi cetăţenii de sprijinul nostru pentru proiectele oportune sectorului, care respectă legea şi care dezvoltă parteneriatul pentru comunitate dintre administraţie şi locuitori”, conchide sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.