USR a trimis o solicitare pentru ca ministrul Tanczos Barna să vină în faţa parlamentarilor din Comisia de mediu şi echilibru ecologic, pentru a da explicaţii despre întârzierile înregistrate în derularea programelor gestionate de Ministerul Mediului şi implicarea instituţiei în criza energetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„USR aşteaptă de doi ani ca Ministerul Mediului să accelereze reformele din domeniul protecţiei mediului. Ministrul Tanczos Barna mai mult le-a blocat până acum. Programul Casa Verde Fotovoltaice se mişcă extrem de greu. Ministrul Tanczos Barna dă vina pe cetăţeni că nu sunt implicaţi, dar 44.000 de cereri de finanţare depuse nici măcar nu sunt analizate, de mai bine de şase luni. Au fost analizate doar în jur de 5.000 de cereri. În plină criză energetică, nu-i lasă pe români să producă energie. Sistemul garanţie-returnare a ambalajelor trebuia şi el să fie gata într-un an de zile, s-a cerut o amânare cu un an. Cât despre plafonarea preţului la lemne, am atenţionat dinainte că va crea probleme, inclusiv va spori cantitatea de lemn de pe piaţa neagră. USR a propus vouchere pentru persoanele defavorizate, dar ministrul Tanczos Barna merge în continuare cu soluţii greşite. Pentru toate aceste motive, dar şi altele, îl aşteptăm pe ministrul Mediului la comisie să dea explicaţii”, a declarat Adrian Giurgiu, deputat USR, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Pe lista de restanţe a ministrului Mediului se numără şi programele Casa eficientă energetic (în decembrie 2021 a fost suspendată depunerea de noi solicitări şi nici până azi nu a fost reluată) şi Rabla local (amânat de două ori în două luni, acum nu se ştie când va fi lansat).

USR mai spune că românii au nevoie de predictibilitate, mai ales acum în plină criză energetică şi economică, iar ministrul Tanczos Barna trebuie să prezinte, urgent, soluţii pentru deblocarea programelor şi reformelor de mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.