Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aproba, miercuri, un proiect de lege care vizează îndeplinirea standardelor tehnice ale aqui-ului Schengen. Este vorba de proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Naţional de Semnalări care va asigura schimbul de date între statele membre prin Sistemul de Informaţii Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Consider că e important să subliniez un punct care se aliniază la toate demersurile noastre legate de procesul tehnic de aderare la Spaţiul Schengen. Astfel, vom aproba un proiect de lege care vizează îndeplinirea standardelor tehnice ale aqui-ului Schengen. Este vorba de proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Informatic Naţional de Semnalări. În felul acesta, structurile din România vor reuşi să se alinieze şi să se angreneze mai uşor la prrevederile cuprinse în cele trei Regulamente ale Sistemului de Informaţii Schengen şi este vorba despre  Regulamentele referitoare la returnare frontiere şi cooperare”, a afirmat Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de Guvern de miercuri.

Premierul a adăugat că prin acest act normativ va fi asigurat schimbul de date între statele membre prin Sistemul de Informaţii Schengen. 

„Practic, prin acest act normativ, care va fi transmis după aprobare la Parlament pentru dezbatere şi adoptare, vom asigura schimbul de date între statele membre prin Sistemul de Informaţii Schengen. Este o asumare a noastră, astfel încât alături de celelalte demersuri întreprinse, am putut să constatăm aceste rezultat şi în urma evaluării pe care Comisia a efectuat-o în România, între 10 şi 12 octombrie. Doresc să folosesc acest prilej pentru a mulţumi tututor celor care au contribuit la implementarea tuturor specificaţiilor, cerinţelor, standardelor tehnice la nivelul României, aşa cum sunt în celelalte ţări din Spaţiul Schengen. Este cât se poate de evident că o contribuţie majoră au avut-o cei de la MAI, MAE, Ministerul Transporturilor şi sunt convins că au fost şi alte instituţii care au contribuit. Încă o dată le mulţumesc şi le doresc succes în continuare pentru că, aşa cum am repetat, nu aici se finalizează acestor norme tehnice. Ele sunt într-o dinamică care va continua şi după ce vom fi fost admişi în Spaţiul Schengen, iar de aici încolo este clar că trebuie să asigurăm atenţia cuvenită întregului proces”, a completat Ciucă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.