Directorul general al Shell, Ben van Beurden, care va renunţa la funcţie la sfârşitul acestui an, va primi drept compensaţii salariul său de bază pe un an, de 1,42 milioane de lire sterline (1,64 milioane de dolari), potrivit unui comunicat al gigantului producător de petrol, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plata se va face în şase rate lunare egale, între 1 iulie şi 31 decembrie 2023.

Compania a spus că această compensaţie pentru pierderea funcţiei se va reduce la jumătate dacă van Beurden va obţine o funcţie plătită, excluzând funcţiile de director neexecutiv, în perioada de plată.

Shell a mai spus că olandezul va continua să primească salariul de bază până la 30 iunie 2023. Compania l-a ales luna trecută pe Wael Sawan pentru a-l înlocui pe van Beurden, care demisionează după aproape un deceniu la conducerea grupului Shell şi o vechime de 40 de ani în cadrul acestuia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.