Casa Albă discută cu miliardarul Elon Musk despre înfiinţarea serviciului de internet prin satelit Starlink al SpaceX în Iran, a informat vineri CNN, citând oficiali familiarizaţi cu chestiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul de bandă largă prin satelit ar putea ajuta iranienii să eludeze restricţiile regimului privind accesul la internet şi anumite platforme de social media.

Republica Islamică a fost cuprinsă de proteste care au izbucnit după moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în timp ce se afla în custodia poliţiei luna trecută.

Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat luna trecută că unele echipamente de internet prin satelit pot fi exportate în Iran, sugerând că este posibil ca SpaceX să nu aibă nevoie de o licenţă pentru a furniza servicii de bandă largă prin satelit în ţară.

Musk a spus atunci că va activa Starlink ca răspuns la tweet-ul secretarului de stat al SUA Antony Blinken, potrivit căruia Statele Unite au luat măsuri ”pentru a promova libertatea internetului şi a circulaţiei libere a informaţiilor” către iranieni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.