Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, despre decizia Comisiei Europene privind disponibilizarea a 10% din fondurile politicii de coeziune, că pentru România înseamnă 2,2 miliarde euro, care pot fi acordate pentru a sprijini gospodăriile vulnerabile, în criza energetică, inclusiv pentru compensarea preţului la energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Boloş a precizat că decizia Comisiei Europene privind disponibilizarea a 10% din fondurile politicii de coeziune, pentru acele fonduri care sunt sub risc de pierdere a banilor pentru perioada de programare 2014 - 2020.

"Pentru România înseamnă 2,2 miliarde euro. Sunt trei tipuri de măsuri care pot fi acordate, respectiv pentru a sprijini gospodăriile vulnerabile, în criza energetică, inclusiv, din câte se pare, pentru compensarea preţului la energie”, a precizat ministrul.

Marcel Boloş a menţionat că a doua măsură posibilă va fi cea legată de granturile pentru capital de lucru, ce urmează a fi acordate IMM-urilor după modelul granturilor pentru capital de lucru pe care le-am avut în criza pandemică, în criza COVID.

”Al treilea tip de măsură este cel referitor la ocupare şi creare de locuri de muncă, în continuare după modelul programului Innotech Student sau SES-urilor rurale, deci respectiv a acestor modalităţi prin care se creează locuri de muncă la nivelul economiei naţionale", a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.



Boloş a precizat că acesta este cadrul prezentat de Comisia Europeană, iar la nivel naţional urmează să fie pregătite aceste măsuri pentru a fi operaţionale. 

”Sigur toate aceste măsuri vor fi transpuse într-o procedură tehnică, pe care o vom stabili la nivel interministerial şi în termen de două săptămâni trebuie să vedem şi celelalte detalii de la nivelul Comisiei, să putem să trecem la aplicarea acestei decizii”, a spus premierul Ciucă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.