Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a votat pentru moţiunea simplă, după cum reiese din votul electronic afişat pe site-ul instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost 88 de voturi „pentru”, 162 „împotrivă”, iar şase deputaţi nu au votat.

Moţiunea simplă a USR se numeşte „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat”, iar parlamentarii semnatari i-au cerut lui Lucian Bode să plece de la conducerea MAI, „deoarece nu a reuşit reformarea instituţiei”.

La dezbaterea moţiunii simple, în plenul de luni al Camerei, ministrul Lucian Bode a declarat că niciodată nu a văzut un text ilogic şi plin de mincuni, lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi aruncate fără noimă precum cel pe care îl dezbatem şi a catalogat-o drept ”un ghiveci, un fel de şaorma cu de toate”.

Lucian Bode a vorbit şi despre acuzaţiile de plagiat privind teza sa de doctorat, arătând că „Universitatea Babeş Bolyai a elaborat şi a transmis către Ministerul Educaţiei în 2018 toate documentele necesare pentru emiterea titlului de doctor”.
 
„M-au acuzat mai întâi că secretizez teza de doctorat şi mai apoi i-am văzut pe toţi la bibliotecă conspectând, rupându-şi pixurile pe acolo. Mai apoi au spus că, din ciorna pe care am văzut-o public, au găsit ei nişte similitudini”, a declarat Bode.

Ministrul a menţionat că nu îi este teamă de analiza tezei sale de doctorat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.