Deputaţii au început, luni, dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Lucian Bode, depusă de USR şi Forţa Dreptei şi intitulată ”Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”. Moţiunea a fost stabilită iniţial pentru săptămâna trecută, însă a fost amânată la solicitarea ministrului. Votul se va da miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor. Ministrul a afirmat în plen că niciodată nu a văzut un text ilogic şi plin de mincuni, lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi că este ”un ghiveci, un fel de şaorma cu de toate”. În replică, liderul USR Cătălin Drulă a spus că acesta este ”o vulnerabilitate de securitate pentru România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

UPDATE: Ionuţ Stroe (PNL): Asistăm astăzi din nou la o acţiune de PR a unui partid mic şi gălăgios, aflat în cădere liberă în sondaje

”Asistăm astăzi din nou la o acţiune de PR a unui partid mic şi gălăgios, aflat în cădere liberă în sondaje. Ritmul cu care USR depune moţiuni sau întreprinde acţiuni pur politicianiste este egal cu ritmul în care scad în sondaje. Şi vă spun sigur, e unul rapid. Pentru cine are curiozitatea să se uite, lista de semnături începe cu câteva nume tăiate de pe listă. Foşti parlamentari USR, despre care probabil că uitaseră că nu mai sunt în partid. Îmi închipui că e dificil să îi reţineţi, când săptămânal aveţi noi plecări, nu? Şi de data aceasta, ca de obicei, neavând nici măcar numărul de parlamentari necesar, aţi luat nişte semnături pe datorie şi aţi reuşit, din a doua încercare, parcă, să depuneţi un nou document propagandistic şi înţesat cu minciuni”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe în plen. 

El a continuat: ”Nu este nimic nou sub soare în ceea ce face acum USR. E un partid care trăieşte din isterie şi tupeu. Pentru a-şi ascunde lipsa de competenţe, experienţă şi neputinţa vădită de a guverna, USR trebuie în orice clipă să dea vina pe cineva. Ei sunt predestinaţi, imaculaţi, născuţi pentru a acuza”. 

Ionuţ Stroe a vorbit despre un ”precedent care arată că USR trăieşte doar din prezumţii de vinovăţie: încercarea USR de boicotare a Planului naţional de investiţii Anghel Saligny”.

”USR s-a folosit de pârghii ministeriale ca să blocheze adoptarea programului Anghel Saligny. Şi atunci USR a lansat acuzaţii isterice, iresponsabile, fără nicio susţinere. USR a vrut şi a ştiut să fie doar un Gică-Contra. S-a poziţionat din start contra unui program care viza nevoile vitale ale tuturor comunităţilor – indiferent de culoarea politică a primarilor, inclusiv ai lor! Pentru USR toate aceste proiecte erau „marele jaf naţional”, „un tun”, „o hoţie”. Evoluţia ulterioară a programului Anghel Saligny a dovedit că acuzaţiile USR au fost complet nefondate. Că a fost o manipulare grosolană şi un pretext pentru abandonarea răspunderii guvernării. În 6 septembrie 2021, USR a iesit de la guvernare cu pretextul nocivităţii programului Saligny. Două luni mai târziu, în 9 noiembrie, toate localităţile cu primari USR cereau finanţare prin Anghel Saligny. Ce era de demonstrat a fost demonstrat!”, a declarat liberalul. 

 

UPDATE:  George Simion (AUR): Ministrul Bode trebuie să plece pentru că astfel de afaceri poate se făceau în anii 90, la începutul lui 2000, dar suntem în anul 2022 şi veţi avea repercursiuni

”Ce veţi vota în continuare este afacerea domnului Schmidt, achiziţia lui Klaus Iohannis, 600 de maşini BMW, girate din banii românilor, pentru că aşa se fac lucrurile la noi în ţară. De aceea, ministrul Bode trebuie să plece pentru că astfel de afaceri poate se făceau în anii 90, la începutul lui 2000, dar suntem în anul 2022 şi veţi avea repercursiuni, cred eu”, a spus Simion.

Liderul AUR a spus că ministrul Bode nu trebuie să plece doar pentru afacerea BMW. ”Mai au colegii multe motive, eu vă dau unul singur, faceţi poliţie politică, aţi participat la deschiderea împotriva mea a două dosare penale”, a mai spus Simion.

 

UPDATE:  Cătălin Drulă, către Lucian Bode: Menţinerea dvs în funcţie pune în pericol aderarea la Schengen! Sunteţi o vulnerabilitate de securitate pentru România

”Greu de imaginat atâta sfidare şi tupeu cât am auzit de la acest microfon. PNRR-ul este semnat de Florin Cîţu, cel pe care îl numeaţi viitorul PNL pentru 2024, domnule Bode. PNRR este cael program de reforme pe care voi nu sunteţi în stare să îl faceţi, această coaliţie”, a spus liderul USR Cătălin Drulă, în cadrul dezbaterii moţiunii simple. 

El a arătat că menţinerea lui Lucian Bode pune în pericol aderarea României la schengen. 

”Important este răul pe care îl faceţi României şi pe care îl face României menţinerea dvs în funcţia de ministru al Internelor. În limbajul care vă este atât de drag, domnul Bode, sunteţi o vulnerabilitate de securitate pentru România. Aţi pus mai devreme întrebarea. De ce? Cde ce nu plecaţi, asta este întrebarea. Pentru că menţinerea dvs în funcţie pune în pericol aderarea la Schengen. România merită să fie în Schengen, a luptat cu toţii, aşteptăm de 15 ani şi nu putem să ratăm acest obiectiv din cauza unui ministru aranjor, patron de licitaţii cu dedicaţie. A vota demiterea lui Lucian Bode este un act sde patriotism pe care noi, USR-ul, îl vom face. Vom vedea cine din Parlamewntul ăsta mai este patriot şi ţine la ţara asta şi la Schengen”, a spus Drulă.

 

UPDATEBode: În cei 14 ani am scris şi am semnat zeci de moţiuni simple, dar niciodată nu am văzut un text ilogic şi plin de minciuni, mai lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi aruncate fără noimă precum cel pe care îl dezbatem

Ministrul Lucian Bode a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple care îl vizează, că niciodată nu a văzut un text ilogic şi plin de mincuni, lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi aruncate fără noimă precum cel pe care îl dezbatem şi a catalogat-o drept ”un ghiveci, un fel de şaorma cu de toate”.

”Respect dreptul Parlamentului de a folosi pârghiile de control asupra Guvernului. În cei 14 ani am scris şi am semnat zeci de moţiuni simple, dar niciodată nu am văzut un text ilogic şi plin de minciuni, mai lipsit de coerenţă, cu teme amestecate şi aruncate fără noimă precum cel pe care îl dezbatem. De la transporturi, la poliţie, de la Facebook la aşa zisa secretizare a tezei de doctorat. Un ghiveci, un fel de shaorma cu de toate, un text din care nici voi, semnatarii, nu cred că aţi înţeles mai nimic”, a spus Lucian Bode în plen.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Moţiunea simplă „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat” a fost iniţiată de USR şi semnată de către deputaţii partidului Forţa Dreptei.

Potrivit unui comunicat de presă, USR consideră că, în cei aproape doi ani de mandat ca ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa o constituie protejarea intereselor de partid şi ale şefului său direct Klaus Iohannis, nu interesul oamenilor.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirma despre moţiunea simplă iniţiată de USR şi semnată de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa că este ”o şaorma cu de toate” şi este convins că aceasta nu va trece. Bode a precizat că nu are nicio emoţie în privinţa moţiunii şi promis că va arăta tot ceea ce face Ministerul de Interne, inclusiv în privinţa Schengen.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.