Consiliul Judeţean Cluj anunţă, luni, că a fost emisă autorizaţia de construcţie pentru realizarea unui spital de copii în sistem monobloc, investiţie de peste 400 de milioane de euro. Unitatea va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI şi 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luni, 10 octombrie 2022, a fost emisă autorizaţia de construire în vederea demarării lucrărilor de execuţie a viitorului Spital Pediatric Monobloc de la Cluj”, anunţă, luni, CJ Cluj, într-un comunicat de presă.  

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a precizat că unitatea medicală va deservi pacienţi din întreaga ţară.  

”Ne bucurăm că acest proiect prioritar avansează extrem de rapid, dorinţa noastră fiind aceea de a demara, în cel mai scurt timp, licitaţia de execuţie a lucrărilor", a transmis Tişe.  

Potrivit autorizaţiei, durata maximă de execuţie a lucrărilor de construire este de 60 de luni, calculată de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

”Investiţia are o valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluţie, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci şi va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI şi 51 de paturi pentru spitalizarea de zi”, a mai transmis CJ Cluj.  

Potrivit autorităţilor locale din Cluj, unitatea cu profil regional va fi un centru de excelenţă clinică şi ştiinţifică, urmând să ofere un spectru larg şi complex de servicii medicale destinate micuţilor pacienţi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.