Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” anunţă că la acest spital au loc „mai multe controale ale instituţiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe. La adresa medicului au apărut acuzaţii conform cărora ar fi lăsat copii născuţi prematur să moară. Avocatul Adrian Cuculis afirmă că acesta este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi şi că s-a aflat la audieri vineri la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Ulterior, Parchetul a transmis că ancheta a început anul acesta, în urma unei plângeri, şi că s-a stabilit că, în 2019, el a refuzat să acorde îngrijiri medicale unei fetiţe ”deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cazul medicului acuzat că a ar fi lăsat copii născuţi prematur să moară - Mărturia tatălui unui copil declarat iniţial mort la naştere
CITEȘTE ȘI Rafila, reacţia în cazul medicului de la Maternitatea Polizu acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară: Este o anchetă penală în curs. Nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acesteia
CITEȘTE ȘI UPDATE - Medic de la maternitatea Polizu, acuzat că lăsa copiii născuţi prematur să moară / Reacţia Colegiului Medicilor şi ministrului Rafila / Mărturia tatălui unui copil declarat iniţial mort

UPDATE - ”În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu sub aspectul săvârşirii de tentativă de omor calificat”, a transmis Parchetul Tribunalului Bucureşti, vineri.

Procurorii arată că, în 24 aprilie 2019, o femeie a născut ”o fetiţă viabilă” la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului respectiv.

”Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminim fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirlor medicale”, scrie în comunicatul procurorilor.

În acest dosar s-a dispus realizarea unei expertize medico-legale, care urmează să fie făcută de experţi de la Institutul Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici”, cercetările fiind continuate de Parchetul d pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Medicul Florian Robe este acuzat de cruzime la adresa copiilor născuţi prematur, avocatul Adrian Cuculis afirmând că medicul, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi. 

Avocatul susţine că acuzaţiile la adresa medicului au fost aduse în baza unor filmări prin care „s-a refăcut filmul ororilor”, el anunţând că un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să scape. 
„Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise , au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s -a refăcut filmul ororilor. De asemenea , toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, precizează Cuculis.
Conform avocatului, din declaraţiile date de asistente şi cadre medicale din spital, medicul Florian Robe îşi făcuse „o practică” din a-i trata astfel de copiii născuţi prematur. 
Managerul INSMC „Alessandrescu – Rusescu”, Oana Toader, anunţă că spitalul va exprima un punct de vedere cu privire la controalele făcute de instituţii ale statului şi care vizează activitatea medicului Florian Robe, după încheierea anchetei. 
Conducerea spitalului în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Polizu precizează că „de la producere incidentului până în prezent la conducerea INSMC Alessandrescu – Rusescu au fost mai mulţi manageri”, oficialii unităţii sanitare neprecizând la ce incident fac referire.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.