Sabotajul de la gazoductele Nord Stream seamănă cu atacuri ale CIA asupra unor infrastructuri petroliere, în Nicaragua, în 1983, acuză miercuri secretarul Consiliului de Securitate rus, Nikolai Patruşev, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gazoductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2, care leagă Rusia şi Germania, au fost sparte, luna trecută, pe fundul Mării Baltice, un act de ”terorismul internaţional”, acuză Moscova.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Statele Unite şi aliaţii acestora de exploziile de la gazoductele Nord Stream, acuzaţii respinse de Washington.

Uniunea Europeană (UE) acuză, la rândul său, un sabotaj.

Nikolai Patruşev acuză miercuri în mod explicit Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA).

”Daţi-mi voie să vă amintesc că o situaţie asemănătoare a avut loc în 1983”, acuză secretarul Consiliului rus de Securitate, citat de agenţia rusă de ştiri Interfax.

”Atunci, sabotori recrutaţi de CIA au organizat atacuri împotriva Nicaraguei, care au condus, între altele, la aruncarea în aer a unui oleoduct într-un port”, afirmă el.

El a acuzat săptămâna trecută Occidentul de antecedente în atacuri vizând conducte energetice.

Rusia a acuzat în mai multe rânduri Occidentul că are de profitat de pe urma exploziilor de la Nord Stream.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a acuzat Statele Unite, în urma exploziilor la gazoducte, că ar fi în stare de orice să-şi crească preţul şi vânzările de gaze naturale lichefiate (GNL)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.