Şeful CNAIR, Cristian Pistol a anunţat, duminică, după accidentul din Defileul Jiului, în care un bărbat a murit după ce un bolovan a căzut pe autoturism, că a cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări şi intervenţii suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane! Intervenim, monitorizăm permanent şi facem tot ce este posibil să protejăm participanţii la traficul rutier de pietre şi copaci care pot cădea de pe versanţi”, spune şeful CNAIR. 
 
Cristian Pistol afirmă că, deşi situaţia de astăzi a fost impredictibilă, vrea să continue să căute soluţii şi să mărească nivelul monitorizării acestor versanţi la nivelul DRDP-urilor, astfel încât să se reducă la maximum astfel de riscuri.
 
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova afirmă, referitor la tragicul eveniment petrecut astăzi pe DN 66, km 116, că zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase.
 
”Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zona cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi. Permanent facem verificări în zonă şi îndepartăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire. Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de pâna acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, mai precizează instituţia. 
 

Un grav accident rutier s-a produs, duminică după amiază, pe drumul naţional 66, în Defileul Jiului, unde un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a trecut prin parbriz. Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină, acesta fiind în stop cardio-respirator. Bărbatul a decedat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.