Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care a luat act de demisia lui Sorin-Mihai Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei şi decretul prin care îl desemnează pe Sebastian-Ioan Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, ca ministru al educaţiei, interimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, următoarele decrete:

  • Decret prin care se ia act de demisia domnului Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul educaţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;
  • Decret prin care se desemnează domnul Sebastian-Ioan Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, ca ministru al educaţiei, interimar.

Guvernul a anunţat vineri dimineaţă că Sebastian Burduja va asigura interimatul la Educaţie.

Informaţia a circulat pe surse încă de joi seară.

Ministrul Educaţiei a anunţat joi că a decis, ”din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei.

”A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învăţământ”, a afirmat el. Cîmpeanu s-a descris ca ” omul care construieşte” şi nu unul ”care dărâmă”.

”Proiectele legilor România Educata reprezintă cea mai bună şansă pentru o educaţie aşa cum cred ca ne dorim cu toţii. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educaţie de calitate, vor fi şi mai mulţi oamenii care nu percep conţinuturi şi nu înţeleg adevăratul sens al cuvintelor”, a susţinut el.

Demisia lui Cîmpeanu vine în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa sa. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Cîmpeanu şi că vor avea loc consultări în PNL şi în coaliţie pentru o propunere care să fie înaintată preşedintelui Klaus Iohannis. 

Unul dintre numele vehiculate pentru preluarea postului este al Ligiei Deca, consilier prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.