„Ziua Investitorului” Transilvania Investments a fost ocazia perfectă pentru echipa fondului de investiţii de a prezenta o amplă analiză a activităţii din ultimul an, cu multe proiecte noi în focus. Managementul companiei a oferit o radiografie a principalelor direcţii de acţiune şi a răspuns întrebărilor venite din partea investitorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turismul rămâne unul dintre pilonii importanţi pe care Transilvania Investments îşi construieşte evoluţia. În 2022 administratorul fondului a promovat şi realizat multe proiecte de îmbunătăţire în cazul activelor la care este acţionar majoritar, prin investiţii şi schimbări în modul de administrare a acestora.

Analizăm posibilitatea creării unei reţele de hoteluri specializate în tratamente balneo, ceea ce ar fi o premieră în România.”, a spus Radu Roşca, preşedinte executiv, la întâlnirea cu investitorii. „Avem în portofoliu activele care ne-ar permite acest lucru, dar e nevoie de un efort consistent pentru a le aduce la acelaşi standard şi a le transforma în branduri puternice”.

Majoritatea activelor din turism înregistrează evoluţii pozitive în acest an. Proiectele noi de green energy, aflate în prezent în stadiul de planificare, vor ajuta hotelurile din portofoliu să echilibreze presiunea pusă de creşterile de costuri cu utilităţile.

Theo Buftea, vicepreşedinte executiv, a subliniat faptul ca societatea promovează dezvoltarea unei guvernanţe corporative în condiţiile aplicării celor mai bune practici şi realizării unui management prudent.

Peste 50 de proiecte din zona de venture capital şi private equity au fost în analiza Transilvania Investments în ultimul an, subliniind efortul făcut de echipă pentru a dezvolta portofoliul fondului şi pe acest pilon strategic. „Ne-am concentrat pe potenţialul proiectelor şi nu pe sectoarele în care ele sunt aplicate, chiar dacă azi IT-ul sau agricultura sunt domenii mult mai active în acest tip de investiţii, nu vrem să ne limităm doar la acestea”, a subliniat Radu Roşca.

Prioritatea Transilvania Investments rămâne de a crea încredere şi predictibilitate pentru investitori chiar şi într-un context de piaţă mai puţin favorabil, aşa cum arată predicţiile pe termen scurt. Stela Corpacian, vicepreşedinte executiv, a insistat în prezentarea către investitori pe schimbările interne prin care echipa continuă să treacă pentru a se alinia cu strategia companiei: „vrem să facem din transparenţa în comunicare unul dintre principalele puncte prin care ne diferenţiem de celelalte fonduri de pe piaţa locală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.