Economisirea energiei este mai importantă astăzi decât oricând, mai ales în sectorul construcţiilor. Ferestrele sunt componente importante pentru un echilibru climatic bun al clădirilor, motiv pentru care este esenţială exploatarea potenţialul existent de economisire a energiei. Acesta este principalul motiv pentru care Schüco îşi dezvoltă în continuare, în mod constant produsele. Sub numele de AWS Optimized, compania prezintă acum dezvoltatorilor şi arhitecţilor o nouă generaţie de sisteme standard pentru ferestre din aluminiu cu valori U (coeficient de transfer termic) şi mai bune. Totuşi, ferestrele care economisesc energie nu trebuie să impresioneze doar prin eficienţă energetică maximă, ci şi prin sisteme de feronerie fiabile şi prin design elegant. Sistemele de ferestre Schüco AWS Optimized oferă soluţia potrivită pentru aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O izolare termică mai bună cu până la 20 la sută: prin această performanţă se disting sistemele de ferestre optimizate Schüco AWS din aluminiu cu adâncimea de construcţie de 75 şi 90 mm în comparaţie cu sistemele standard anterioare.  Acesta este rezultatul dezvoltării unui pachet sofisticat de măsuri coordonate pentru creşterea eficienţei energetice, cum ar fi: un izolator nou din spumă în cercevea, un izolator performant în profilul de toc, o garnitură mediană perfecţionată din punct de vedere termic şi o izolaţie specială a falţului în care se aşază vitrajul. Astfel, cele mai bune valori U sunt obţinute pentru profile cu lăţimi vizibile reduse.  De exemplu, ferestrele realizate cu profilul optimizat AWS 75.SI+au o valoare de Uf= 0,94 W/(m2K).  Acest lucru face posibilă producerea unor ferestre fiabile, cu durată mare de viaţă, care economisesc energie, fără eforturi suplimentare în producţie.  Construcţiile AWS 75.SI+Optimized cu min 178 mm lăţime vizibilă şi AWS 90.SI+Optimized cu lăţime vizibilă începând de la 117 mm au fost certificate de către Institutul pentru Case Pasive Darmstadt ca fiind componente adecvate pentru case pasive.

Pentru arhitecţii care doresc să proiecteze faţade elegante cu ferestre  la nivelul casei pasive, dar fără cercevele vizibile din exterior, Schüco oferă, de asemenea, construcţiile sale tip „bloc” AWS 75 BS.SI+ (75 mm adâncime de construcţie) şi AWS 90 BS.SI+ (adâncime de construcţie de 90 mm) în variante Optimized. Cu aceste serii de ferestre, lăţimea vizibilă a profilului în exterior este doar 99 mm, iar performanţele de izolare termică sunt notabile: de la 1,0 la 1,2 W/(m2K).

Cu aceste soluţii constructive pentru ferestre, din seriile cu cercevea ascunsă, se pot realiza spaţii de locuit şi de lucru pline de lumină, datorită ferestrelor de mari dimensiuni, iar aspectul optic exterior va fi evidenţiat de lăţimile vizibile înguste ale profilului exterior pentru o arhitectură durabilă, orientată spre design.

Attila Beer: „Ferestrele sunt componente importante pentru un bun echilibru climatic al clădirilor.  Cu tehnologia Schüco Optimized, am răspuns cerinţelor pieţei şi am definit un nou standard de izolare termică pentru sistemele noastre din aluminiu, pentru construcţii durabile, confortabile şi inteligente .”

În 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate în România, perioadă în care a devenit un etalon de excelenţă şi creativitate în industria sa. În cei 27 de ani de activitate din România, Alukönigstahl a asigurat cele mai eficiente soluţii tehnice şi a realizat peste 9.000 de proiecte şi construcţii reprezentative, precum: Swisshotel Bucuresti, Hotelul Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, U1 Center, Ana Tower, Globalworth Square, Coresi Business Resort, SkyTower, GlobalworthTower, UBC Iaşi, Cluj şi Timişoara, Luxuria Residence, Isho Living, Nordis Mamaia, Neo Mamaia, Wings Cluj, Nusco City, Cortina North. Nivelul de expertiză al companiei şi atenţia pentru eficienţa soluţiilor şi sistemelor pe care le propune, transformă Alukönigstahl într-un partener de încredere atât pentru investitori, cât şi pentru arhitecţii care doresc să implementeze soluţii inovatoare pentru uşi, ferestre sau pereţi cortină.

Pentru mai multe informaţii, vă invităm să vizitaţi site-ul companiei www.alukoenigstahl.ro şi paginile sale de Facebook, LinkedIn şi Instagram.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.