Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat miercuri lansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai, pentru 50 de kilometri, valoarea investiţiei fiind de 500 de milioane de euro. Nicuşor Dan a menţionat că, din cunoştinţele sale, este ”cea mai mare achiziţie publică pe care a făcut-o vreodată o autoritate publică locală”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste doi ani, Bucureştiul nu va mai avea linie de tramvai nemodernizată. Asta înseamnă o viteză sporită pentru tramvaie, asta înseamnă că autobuzele, pe porţiunile pe care le au comune, vor putea să aibă linie unică şi asta înseamnă că nu vom mai avea avarii, cum avem în momentul acesta foarte des”, a spus primarul, arătând că un loc unde au loc avarii frecvente este intersecţia cu Chişinău.

Potrivit lui Nicuşor Dan, valoarea investiţiei este de 500 de milioane de euro.

”Din aceştia, 300 de milioane de euro îi vom lua din Programul Operaţional Regional (POR), fonduri europene şi restul de 200 de milioane de euro, o să ieşim în piaţă, pentru împrumuturi şi de asemenea o să ne adresăm către instituţiile financiare internaţionale”, a spus el. 

Nicuşor Dan a menţionat că, din cunoştinţele sale, este ”cea mai mare achiziţie publică pe care a făcut-o vreodată o autoritate publică locală”. 

Primarul Capitalei a invitat firmele româneşti şi cele internaţionale să participe la această licitaţie, informaţia fiind transmisă către Camerele de comerţ şi ataşaţii comerciali ai ambasadelor, pentru că îşi doreşte să fie o participare foarte mare, fiind o licitaţie cu 16 loturi. 

”Este unul dintre proictele de investiţii mari pe care Primăria Municipiului Bucureşti le derulează”, a mai afirmat Nicuşir Dan, el precizând că pe lângă cele 500 de milioane de euro mai au investiţia de 200 de milioane de euro în tramvaiele cu firma Astra Arad, 200 de milioane de euro în contractul pentru reabilitarea liniilor de termoficare, 100 de milioane de euro pentru cele 100 de autobuze electrice. 

”În total, un miliard de euro pentru principalele douî probleme pe care Bucureştiul le are”, a afirmat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.