Inspectorii vamali au reţinut 162 maşinuţe electrice pentru copii susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcilor „BMW“, „Mercedes”, „Range Rover”, „Lexus (Toyota)” şi „Can-Am(Bombardier)”, anunţă Autoritatea Vamală. Mărfurile proveneau din China şi erau destinate unei firme din Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Republica  Moldova, au reţinut un număr de 162 maşinuţe electrice pentru copii, susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală asupra mărcilor „BMW“, „Mercedes”, „Range Rover”, „Lexus(Toyota)” şi „Can-Am(Bombardier)””, transmite instituţia.

     Valoarea mărfurilor, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunurilor originale, este de aproximativ 277.134 lei.

     Conform prevederilor Regulamentului European nr. 608/2013 si Legii nr.344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile a fi contrafăcute, în vederea trimiterii spre expertizare,  la finalizarea cazului urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.