Câştigător de patru ori al Turului Franîei, Chris Froome, a afirmat, pe TikTok, că s-a ales cu un "cot zdrelit", după ce a lovit portiera unei maşini care s-a deschis exact când trecea el, duminică, la un antrenament la Monaco, scrie lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În timp ce mergeam cu bicicleta, cineva într-o maşină parcată şi-a deschis portiera chiar în faţa mea. Era literalmente cam la un metru în faţa mea, nici măcar nu puteam ajunge la frâne.  Am lovit uşa şi am trecut peste ea”, a spus el.
 
Rutierul britanic în vârstă de 37 de ani i-a îndemnat pe şoferi să folosească metoda „Dutch Reach” atunci când deschid portierele pentru a evita rănirea bicicliştilor. Astfel, metoda îi sfătuieşte pe şoferi şi implicit pe pasageri, să nu mai deschidă portiera maşinii cu mâna din dreptul uşii ci cu cealaltă mână. Tehnica are două avantaje: te forţează să te uiţi în spate sau măcar în oglinda retrovizoare şi doi, nu mai poţi deschide portiera cu aceeaşi forţă, ci mai încet.
 
"Foloseşte Dutch Reach, este extrem de util şi provoacă mult mai puţină durere cicliştilor şi este un lucru foarte simplu de făcut pentru tine”, a insistat Froome.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.