Statele Unite ale Americii au anunţat, luni, un nou pachet de ajutor financiar destinat Ucrainei în valoare de 457,5 milioane de dolari cu scopul de a finanţa forţele de ordine, în special poliţia, poliţiştii de frontieră şi poliţişii care investighează crimele de război, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Transporturile noastre de echipamente de protecţie, echipamente medicale şi vehicule blindate au redus semnificativ numărul deceselor în rândul civililor ucraineni şi al apărătorilor acestora”, a declarat şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, după ce a anunţat noua tranşă de ajutor.

El a subliniat că Statele Unite sunt ”alături de poporul Ucrainei şi rămân angajate în sprijinirea unei Ucraine democratice, independente şi suverane”.

Astfel, asistenţa totală oferită de Washington pentru aplicarea legii în Ucraina ajunge la 645 de milioane de dolari.

Anunţul vine în momentul în care autorităţile ucrainene au anunţat descoperirea a sute de morminte într-o pădure din apropierea oraşului Izium, preluat recent de forţele ucrainene. Au fost descoperite cadavrele a 447 de persoane, majoritatea civili, unele prezentând semne de tortură.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit săptămâna trecută la Adunarea Generală a ONU despre descoperirea a două noi gropi comune în zonele eliberate şi a cerut ca Rusia să fie ”pedepsită”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.