Ministrul român al Afacerilor Interne, Lucian Bode, a discutat cu omologul său spaniol despre posibilitatea acordării dublei cetăţenii pentru românii din Spania, Bode afirmând, într-un interviu acordat cotidianului El País joi, la Ambasada României la Madrid, că ministrul spaniol de Interne i-a promis că va transmite solicitarea ministerelor cu atribuţii în acest sens. ”Dorim să găsim o soluţie care să răspundă dorinţelor cetăţenilor români de a rămâne legaţi de rădăcinile lor, timp în care sunt şi integraţi în societatea spaniolă”, a explicat ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode a vorbit, într-un interviu acordat presei spaniole, despre discuţiile avute cu omologul său spaniol, Fernando Grande-Marlaska în legătură cu posibilitatea acordării dublei cetăţenii pentru românii din Spania. 
„Ministrul Grande-Marlaska a promis că va transmite această solicitare Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Justiţiei, adică instituţiilor responsabile în această chestiune. Dorim să găsim o soluţie care să răspundă dorinţelor cetăţenilor români de a rămâne legaţi de rădăcinile lor, timp în care sunt şi integraţi în societatea spaniolă. La ultimul recensământ, au figurat peste un milion de români în Spania şi peste 100.000 de români care sunt născuţi aici şi sunt la a doua generaţie în Spania”, a declarat Lucian Bode în interviul publicat de El País, întrebat ce progrese au fost făcute în ceea ce priveşte posibilitatea acordării dublei cetăţenii pentru românii din Spania.
 .
Bode este primul ministru român de Interne care vizitează Spania în ultimii 15 ani, notează jurnaliştii spanioli.  Aceştia reamintesc că românii reprezintă cea mai mare comunitate străină din Spania, totalizând peste un milion de rezidenţi. 
În cadrul întâlnirii pe care ministrul de Internea avut-o joi dimineaţă cu omologul său spaniol, „au fost puse bazele unei cooperări cu mai mult conţinut”, în ceea ce priveşte crima organizată, traficul de fiinţe umane şi gestionarea frontierelor şi securitatea Uniunii Europene, mai notează presa din Spania.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.