Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad, au prins 72 de migranţi din Bangladesh, Etiopia, Siria, Sri Lanka şi Turcia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În data de 23.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, cu ansamblul rutier format din cap tractor, înmatriculat în România, şi semiremorca înmatriculată în Italia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Italia”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, vineri.
 
În urma controlului amănunţit al automarfarului, câinele de serviciu a semnalat prezenţa unor persoane în mijlocul de transport, iar după deschiderea semiremorcii, au fost descoperiţi ascunşi 37 de cetăţeni din Sri Lanka, ce intenţionau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.
 
”Alt caz a fost înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră arădeni alături de câinii de serviciu au efectuat controlul amănunţit al unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean turc. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta frigidere, pe ruta Turcia-Polonia. Cu ocazia verificărilor, au fost descoperite, ascunse printre marfa transportată, douăzeci de persoane. La cercetări, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Turcia”, precizează Poliţia de Frontieră. 
 
Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în urma unui control asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean român care transporta piese auto pentru o societate din Italia, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi printre bunurile transportate, cincisprezece cetăţeni din Bangladesh şi Etiopia, cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani.
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări în toate aceste cazuri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.