Ministrul Cseke Attila a semnat contractul care permite începerea lucrărilor interioare de reabilitare a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea. Finanţarea asigurată de instituţie ajunge la aproape 40 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Dezvoltării acordă finanţarea necesară, în valoare de aproape 40 milioane de lei, pentru reabilitarea acestei clădiri, precizează ministrul într-o postare pe Facebook.

"Restaurăm Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, mistuit de flăcări în 2018. Această clădire, una dintre cele mai frumoase din Oradea, a fost admirată de orădeni timp de 100 de ani, şi este şi astăzi o emblemă a municipiului.

Prin lucrările interioare de restaurare ne asigurăm că monumentul va putea fi admirat şi în următorul secol”, a declarat ministrul Cseke Attila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.