Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a afirmat, joi, că moartea Mahsei Amini, care a dus la proteste violente în Iran, vaa face obiectul unei anchete. Raisi a denunţat totodată ipocrizia puterilor occidentale, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Staţi liniştiţi, cu siguranţă se va deschide o anchetă”, a spus preşedintele iranian la New York, unde se află pentru Adunarea Generală a ONU.

El a precizat şi că raportul medicului legist nu menţionează vreun abuz al poliţiei.

Iranul este, de aproape o săptămână, scena unor proteste violente, generate de decesul Mahsei Amini, în vârstă de 22 de ani, tânără care a murit după ce a fost arestată de poliţia morală care aplică regulile clericilor privind modul în care se îmbracă femeile. 

Un grup neguvernamental a declarat că cel puţin 31 de civili iranieni au fost ucişi în timpul represiunii protestelor, în care au fost văzute femei arzând eşarfe. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.