Fostul primar din Beiuş Adrian Domocoş a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar, el fiind acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi semnat pentru plata nelegală a peste 3,4 milioane de lei de la bugetul local către echipa de fotbal ”Bihorul” Beiuş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Adrian Nicolae Domocoş, la data faptelor primar al municipiului Beiuş, judeţul Bihor, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DNA, Domocoş ar fi aprobat, fără respectarea dispoziţiilor legale, în perioada 30 iulie 2008 - 7 decembrie 2015, un număr de 347 de ordonanţări din partea Primăriei municipiului Beiuş, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 lei din bugetul local în folosul Asociaţiei sportive Club Fotbal “Bihorul” Beiuş.

”De precizat este faptul că, în perioada 2008-2012, inculpatul Domocoş Adrian Nicolae ar fi ocupat şi funcţia de preşedinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activităţii. Aceasta, în condiţiile în care Consiliul municipal Beiuş nu a fost membru asociat în această structură de drept privat şi nu avea încheiat niciun contract de asociere sau parteneriat cu respectivul club de fotbal”, arată procurorii.

Primăria municipiului Beiuş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 lei, suma respectivă reprezentând şi un folos necuvenit obţinut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuş.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Potrivit DNA, Domocoş a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora, dosar în care a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii.

Astfel, fostul primar al municipiului Beiuş Adrian Domocoş a fost condamnat, în februarie 2017, de Curtea de Apel Oradea la şapte ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, în acelaşi dosar mai mulţi funcţionari ai primăriei primind pedepse cu suspendare, iar episcopul Greco-Catolic de Oradea, Virgil Bercea, a fost achitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.