Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre intrarea României în spaţiul Schengen, că dacă nu vor fi probleme, nu va apărea ceva imprevizibil şi dacă anumite state europene cu executive de dreapta vor termina cu reticenţele, avem şanse reale ca în luna decembrie să avem un vot pozitiv pentru ţara noastră şi intrarea să fie anul viitor. El a anunţat o pozibilă vizită în ţara noastră, în şerioada următoare, a oficialilor din Olanda, ţara care a avut reticenţe în privinţa aderării României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aderarea la spaţiul Schengen a devenit un obiectiv tangibil, pe măsură ce trece timpul. Ne apropiem, cred, de atingerea acestui posibil deziderat”, a spus europarlamentarul, precizând că a propus, împreună cu mai mulţi eurodeputaţi, un vot în luna decembrie în şedinţa Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne.

Victor Negrescu a precizat că speră ca aderarea să se facă începând cu anul viitor, pe zona rutieră, de transport pe mare, şi în cursul anului viitor, după câteva luni de verificări, să încercăm să intrăm şi pe zona de transportul aerian.

Potrivit europarlamentarului PSD, Comisia Europeană va realiza o evaluare, pe ceea ce înseamnă protecţia frontierelor din România în raport cu noul regulament, iar raportul va fi discutat în luna octombrie în Consiliul de Justiţiei şi Afaceri Interne.

”Noi pregătim acest moment, împreună cu preşedintele PSD şi premierul României, eurodeputaţii ne vom întâlni cu aceşti doi decidenţi şi vom stabili o strategie comună pentru a face lobby pentru România, avem o dezbatere în Parlamentul European, dacă nu vor fi probleme, nu va apărea ceva imprevizibil şi dacă anumite state europene cu executive de dreapta vor termina cu reticenţele, avem şanse reale ca în luna decembrie să avem un vot pozitiv pentru ţara noastră şi intrarea anul viitor”, a afirmat el.

Victor Negrescu a menţionat că singurul stat care a exprimat reticenţe a fost Olanda, şi a anunţat că se aşteată la o vizită oficială a oficialilor olandezi, în ţara noastă, poate chiar premierul Rutte, pentru a discuta aceste aspecte legate de îndeplinirea condiţiilor privind aderarea la Schengen. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.