Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR Iulian Bulai a precizat, marţi la şedinţa unde au fost reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), că este nevoie de dialog între CNA, Curtea de Conturi şi AEP astfel încât să există sancţiuni clare pentru fapte prezentate ca cele în cea mai recentă investigaţie Recorder.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu există niciun dubiu că asistăm la o încălcare foarte gravă a legii şi la un fenomen amplu de degradare a democraţiei din România. Miza e foarte mare: se referă la traiectoria României către democraţiile occidentale pe care le admirăm şi invidiem pentru prosperitate şi deschiderea către cetăţeni. Traiectoria României poate fi pusă în pericol de acest fenomen. Dacă nu există o presă independentă, nu poate exista o democraţie”, a spus deputata USR Cosette Chichirău, care a participat la dezbaterea cu membrii CNA, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

În cadrul discuţiei, reprezentanţii CNA au invocat necesitatea corelării între Legea funcţionării partidelor şi Legea audiovizualului, arătând că există un vid legislativ din cauza căruia nu au instrumentele necesare pentru a aplica sancţiuni.

„Trebuie să fim orientaţi spre soluţii. Noi, ca parlamentari, trebuie să găsim o formulă corectă şi legală pentru ca acest fenomen să fie eliminat sau diminuat. Reţinem că există o diferenţă fundamentală între legislaţia care reglementează activitatea partidelor politice şi legislaţia care reglementează prezenţa politicului în sfera audiovizualului, dar şi capacitatea CNA de a reglementa spaţii şi ele trebuie corelate. Trebuie să rezolvăm această corelare. Instituţiile trebuie să aibă instrumente să aplice sancţiunile”, a declarat preşedintele Comisiei de cultură, deputatul USR Iulian Bulai.

USR condamnă absenţa parlamentarilor PSD şi PNL de la dezbaterea cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), potrivit sursei citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.