Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că impozitarea proprietăţilor în funcţie de grila notarială ar putea fi amânată sau schimbată, dacă nu poate fi implementată în forma actuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Primarii au ridicat o problemă şi vom vedea cu Ministerul de Finanţe care e cea mai bună soluţie. E posibil să fie amânată, dacă nu se poate aplica imediat, pentru că nu există digitalizarea la nivel corespunzător, sau să fie propusă o altă soluţie la nivelul Ministerului Finanţelor.  Avem cel mai mic nivel din UE al impozitării proprietăţilor”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament. 

Pe 30 august, premierul Nicolae Ciucă spunea că liderii coaliţiei de guvernare discută amânarea noilor impozite locale pe clădiri, prevăzute în codul fiscal.

„Mecanismul e cât se poate de complicat şi nu există timpul necesar pentru corelarea între normele prevăzute în grilele notariale şi cele ale administraţiei locale. Am preluat propunerea şi a rămas ca împreună cu colegii din coaliţie să analizăm şi în funcţie de decizia luată în coaliţie să prorogăm termenul”, a explicat şeful Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.