Internaţionalul senegalez Keita Baldé a fost suspendat până la 5 decembrie pentru o încălcare a unui controlul antidoping în Italia, a anunţat Spartak Moscova, actualul său club. Această măsură ar putea să compromită participarea jucătorului la Cupa Mondială din Qatar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mijlocaşul "a fost suspendat de instanţa naţională antidoping din Italia până pe 5 decembrie pentru o încălcare a procedurii în timpul unui control antidoping, pe când juca la Cagliari”, a anunţat Spartak Moscova.

Clubul rus nu a oferit detalii cu privire la natura acestei „încălcări”, afirmând totodată că nu a fost depistată nicio substanţă ilicită în eşantionul testat.

Potrivit clubului Spartak, jucătorul de 27 de ani nu va putea reveni la antrenament "cel mai devreme" decât cu 22 de zile înainte de încheierea suspendării, conform regulamentelor FIFA.

Fostul fotbalist de la Lazio Roma (2013-2017) şi AS Monaco (2017-2021), a jucat la Cagliari sezonul trecut în Serie A înainte de a merge la Spartak Moscova.

Suspendarea lui Keita Baldé, care a câştigat Cupa Africii a Naţiunilor cu Senegal în februarie, îi compromite serios şansele de a participa la Cupa Mondială din Qatar, din 20 noiembrie până pe 18 decembrie.

Senegal, care face parte din Grupa A, va juca primul meci pe 21 noiembrie împotriva Olandei, înainte de a înfrunta Qatar şi Ecuador.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.