Imnurile religioase intonate luni la Abaţia Westminster, la începutul funeraliilor lui Elizabeth a II-a. au fost alese din cauza importantei lor pentru fosta suverană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corul a interpretat ”The Lord’s my shepherd”, cântat la căsătoria reginei cu ducele de Edingurgh, la Abaţia Westminster, în 1947, dar şi imnul ”O taste and see”, compus de Ralph Vaughan Williams la încoronarea reginei, în 1953.

În cadrul ceremoniei de la abaţia regală, au loc mai multe lecturi.

Secretara generală a Commonwealthului, Patricia Scotland, a fost prima care a lecturat.

Premierul Liz truss a citit apoi un pasaj din Evanghelia Sf. Ioan (Ioan, 14, 1-9).

Atunci când Isus este punctul de a fi predat, el le dă discipolilor săi o ultimă învăţătură: ”în casa Tatălui meu sunt multe lăcaşuri; altfel v-aş fi spus «plec să va pregătesc un loc?» După ce voi fi plecat să vă pregătesc un loc, mă voi întoarce şi vă voi lua la mine, pentru ca acolo unde să fiu Eu să fiţi şi voi. Pentru a merge unde merg Eu, voi ştiţi drumul”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.