Autorităţile au reluat, luni dimineaţa, căutările bărbatului dispărut în Marea Neagră, în timp ce practica kitesurfing. El este de origine ucraineană şi se cazase la o pensiune în Costineşti. La operaţiune participă un elicopter şi scafandri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Autoritatea Navală Română (ANR) a transmis că, luni dimineaţa, un elicopter FRONTEX a decolat din Burgas şi survolează zona. De asemenea, ambarcaţiunile Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) sunt în alertă pentru a putea oferi suport naval operaţiunilor de căutare.
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a precizat că la operaţiuni participă şi scafandri şi o ambarcaţiune a instituţiei. 
 
ANR a menţionat că bărbatul dispărut are 49 de ani, este de origine ucraineană şi era cazat la o pensiune din Costineşti. Potrivit martorilor, kitesurful-ul său avea o velă roşie transparentă, iar el purta un şort galben şi vestă roşie.
 
Dispariţia sa a fost anunţată, duminică după-amiază, de către soţia sa. El plecase de dimineaţa să practice kitesurfing în zona Costineşti – Vama Veche şi nu a mai revenit la ţărm. O ambarcaţiune ARSVOM l-a căutat timp de câteva ore, fără rezultat. Operaţiunea a fost sistată, duminică, în jurul orei 20.15, din cauza întunericului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.