Un nou caz de infectare cu virusul West Nile a fost înregistrat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind vorba despre o femeie de 48 de ani din judeţul Botoşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pacienta a fost dusă iniţial la spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, cu suspiciune de atac cerebral, după ce i s-a făcut rău şi a căzut în via unde lucra.

Examenul computer tomograf şi consultul neurologic au exclus acest diagnostic, ea fiind direcţionată către spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

"Pacienta prezenta la evaluarea clinică febră de 38 grade, cefalee, vertij şi vărsături. Echipa medicală a procedat la efectuarea puncţiei lombare care a confirmat un diagnostic iniţial de meningită pentru care s-a iniţiat imediat tratamentul. Analizele medicale au confirmat prezenta virusului West Nile. Simptomele îmbolnăvirii cu acest virus se pot confunda cu cele ale unei viroze respiratorii dar pot provoca şi meningită", a declarat medicul Florin Roşu, managerul spitalului de Boli Infecţiopase din Iaşi.

Pacienta se află sub tratament şi beneficiază inclusiv de suport psihologic întrucât a prezentat atacuri de panică, insomnii, dar se confruntă şi cu un sindrom anxios.

Ea va mai rămâne câteva zile internată în spital.

Este al treilea caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile înregistrat în acest an la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.