Serviciile ruse de Securitate (FSB) anunţă marţi că au arestat un cetăţean rus suspectat de faptul că ar fi transmis documente clasificate secrete Ucrainei, împotriva căruia au deschis o anchetă cu privire la înaltă trădare, în plin război rus în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”FSB a descoperit că un cetăţean rus (comitea fapta) de înaltă trădare prin transmiterea unor informaţii Ucrainei în detrimentul securităţii Federaţiei ruse”, anunţă într-un comunicat FSB.

Serviciile ruse de Securitate precizează că este vorba despre un locuitor al Moscovei, căruia nu-i dezvăluie identitatea, care conducea o întrerprindere aeronautică.

Suspectul a ”fotografiat fragmente ale unor planuri ale unor piese de avioane de luptă cu un telefon mobil şi a trimis (imaginile) unui cetăţean ucrainean (...), un angajat al unei uzine de avioane din Odesa”, un oraş situat în sudul Ucrainei.

Faptele au aviut loc ”pe când (suspectul) era director tehnic al unei uzine aeronautice şi avea acces la documente clasate «top secret»”, anunţă FSB.

O anchetă cu privire la ”înaltă trădare” a fost deschisă, precizează FSB, o infracţiune pedepsită în Rusia cu ani grei de închisoarea.

Suspectul a fost plasat în detenţie.

În urma lansării invaziei Ucrainei, la 24 februarie, Rusia şi-a consolidat arsenalul legislativ împotriva tuturor vocilor discordante cu privire la războiul rus.

Sute de ruşi, acuzaţi de ”discreditarea” armatei ruse, au fost inculpaţi din cauză că au criticat agresiunea rusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.