Agenţia Internaţională a Energiei Atomice (AIEA) - care se consultă cu Moscova în vederea stabilirii unei zone de securitate în jurul Centralei Nucleare ucrainene Zaporijjea - anunţă luni ”semnale pozitive”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut semne care arată că ei (ruşii) sunt interesaţi de un asemenea acord”, anunţă într-o conferinţă de presă directorul general al AIEA Rafael Grossi luni, în prima zi a şedinţei Consiliului Guvernatorilor.

”Discutăm despre diverse caracteristici tehnice”, de exemplu perimetrul acestei zone sau despre activitatea celor doi experţi AIEA prezenţi în centrală.

”Iar ceea ce observ este că cele două părţi cooperează cu noi şi pun întrebări, multe întrebări”, subliniază el.

Într-un raport publicat săptămâna trecută, la scurt timp în urma unei misiuni în centrală, AIEA anunţa implementarea unei zone de protecţie a Centralei Nucleare Zaporijjea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.