Liderul cecen Ramzan Kadîrov critică dur strategia militară a preşedintelui rus Vladimir Putin, care pare să fie tot mai izolat, în contextul în care armata ucraineană anunţă înaintări semnificative în estul Ucrainei, unde a recucerit de la ruşi mai multe localităţi, inclusiv Izium, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ei au făcut greşeli şi sper să tragă concluziile necesare”, denunţă Ramzan Kadîrov într-un mesaj postat pe canalul său Telegram.

”Dacă nu se schimbă strategia azi sau mâine, voi fi obligat să vorbesc cu conducătorii Ministerului Apărării şi liderii ţării, pentru a le explica situaţia reală pe teren. Aceasta este o situaţie foarte interesantă. Este stupefiant, aş zice eu”, avertizează liderul cecen.

Ramzan Kadîrov este, cu toate acestea, un vechi aliat al lui Vladimir Putin, care l-a instalat la conducere în Cecenia.

De la începutul ”operaţiunii militare speciale” a lui Putin, voci ale unor disidenţi oficiali apar foarte rar.

Liderul cecen, care a trimis trupe şi s-a dus personal în Ucraina, face însă o excepţie şi este unul dintre puţinele exemple de politicieni cărora Kremlinul nu le putene căluşul de tot.

În afară de aceste critici ale lui Kadîrov, Vladimit Putin este vizat luni şi diverşi blogger militari.

În timp ce armata lui Putin înregistrează eşecuri usturătoare în Ucraina, liderul de la Kremlin inaugura o stradă în capitala rusă, cu ocazia Zilei Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.