Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 Adrian Dimitriu a acuzat că AEP a pornit brusc un control în legătura cu sursele de finanţare pentru materialele prin care îşi popularizează programul de candidat, în contextul în care acesta a anunţat, săptămâna trecută, că a depus plângere penală împotriva premierului Nicolae Ciucă, liderului PSD Marcel Ciolacu, ministrului de Interne Lucian Bode, prefectului Capitalei Toni Greblă şi şefului AEP Constantin Mititelu Buică, pentru că refuză să organizeze alegerile pentru Primăria Sectorului 5.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Autoritatea Electorală Permanentă are un departament special de intimidare şi hărţuire pus în slujba celor care încalcă legea. Vizibil incomodaţi de plângerea penală pe care am formulat-o, în loc să se ocupe de organizarea alegerilor pentru Sectorul 5 în termenul legal, Guvernul şi Autoritatea Electorală Permanentă au pornit brusc un control în legătura cu sursele de finanţare pentru materialele prin care îmi popularizez programul pentru sectorul nostru. Este fantastică graba cu care AEP a dat curs unei sesizări ce a veni cel mai probabil pe 7 Septembrie (vizează poze făcute de noi in stradă pe 6 Septembrie). În doar două zile, AEP a pornit hărţuirea printr-un control lipsit de sens”, a scris Adrian Dimitriu, luni pe Facebook. 
 
El a mai spus că va pune la dispoziţia AEP toate documentele necesare.
 
„Iată un pasaj din adresa transmisă de AEP pe 9 Septembrie: “Pentru stabilirea unei eventuale încălcări a prevederilor legale vă rugăm sa ne transmiteţi în copii, conforme cu originalul, următoarele documente: …”. Evident vom pune la dispoziţia AEP toate documentele solicitate, nu avem nimic de ascuns, dar voi pune şi următoarele întrebări: Care sunt indiciile care conduc la o posibila încălcare a legii? Cine a făcut sesizarea in baza căreia s-a pornit controlul? Când a mai pornit AEP un astfel de control? Băieţi, degeaba căutaţi nod în papură! Noi, spre deosebitre de voi, respectăm cu stricteţe legea. Încetaţi să mai folosiţi instituţiile statului în scopuri meschine şi faceţi alegerile pentru primăria Sector 5”, a completat Dimitriu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.