Ministrul Energiei Virgil Popescu i-a acordat simbolic medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a liderului AUR George Simion, în plenul Camerei de marţi unde a fost dezbătută moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, pentru că a reuşit să depăşească „planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru domnul George Simion, acum eu vă spun că am renunţat demult să îl mai iau în serios pe domnul George Simion. Nu de alta, dar dânsul tot vorbeşte şi nu a venit cu nicio propunere niciodată. Acum înţeleg că se va face o mare manifestare pe 2 octombrie. E în regulă, e dreptul fiecăruia să facă”, i-a replicat Virgil Popescu, marţi lui George Simion de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple a USR împotriva sa.

Liberalul a adăugat că Simion a depăşit „planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”, fapt pentru care îii acordă o medalie.

„Am văzut ieri o declaraţie a lui Dmitri Medvedev: «Nu staţi tăcuţi, Rusia poate auzi». Deci a circulat peste tot, a circulat în Bloomberg, absolut peste tot. Deci înţeleg că v-aţi făcut auzit şi vă veţi face auzit. Este un îndemn pe care domnul Medvedev vi l-a trimis şi tocmai pentru asta, domnul Simion, pentru că nu mai puteţi să mergeţi acolo să vă decoreze, eu vă înmânez, vă rog frumos, aici, Medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a. V-o las aici. Este o medalie care cred că vă onorează, pentru că aţi depasit planul cincinal la propagandă rusească în doi ani şi jumătate”, a mai afirmat Popescu.

Liderul AUR George Simion a afirmat că Virgil Popescu este „invincibilul ministru al Energiei care pretinde calm, înţelepciune, viziune” şi a reiterat că partidul său nu îl va lăsa pe ministru să vândă Termocentrala Mintia. El a mai spus că Popescu, ministrul „care îşi bate joc de români”, a fost menţinut de trei cabinete succesive.

La dezbaterea unei alte moţiune simple împotriva ministrului Energiei, pe 7 februarie, a mai avut loc un episod între cei doi politicieni. Astfel, Liderul AUR George Simion a venit la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energie Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe demnitar.

Preşedintele de şedinţă de atunci, deputatul PSD Daniel Suciu, a închis reuniunea Camerei şi a convocat de urgenţă Biroul permanent.

Simion i-a strigat din sală lui Virgil Popescu că este „un hoţ”.

În replică, ministrul Energiei i-a transmis să meargă la Putin ca să ieftinească gazul. Liderul AUR a venit şi l-a bruscat pe ministrul Energiei,repetându-i „eşti un hoţ”, moment în care Popescu i-a spus „eşti un prost”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.