Preşedintele rus Vladimir Putin s-a dus marţi la manevre militare de mare anvergură la care participă mai multe ţări aliate Rusiei, inclusiv China, în Extremul Orient rus, anunţă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri peskov, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Kremlin a sosit la poligonul militar Sergheievski, unul dintre locurile de desfăşurare ale exerciţiului militar ”Vostok-2022” (Est-2022), a anunţat Dmitri Peskov.

Aceste manevre militare se desfăşoară până la 7 septembrie şi au loc în contextul în care Moscova desfăşoară, de la sfârşitul lui februarie, o ofensivă masivă împotriva Ucrainei.

”O reuniune cu uşile închise” cu ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu şi şeful Statului Major Valeri Gherasimov, ”este în curs”, a anunţat Peskov.

Putin ”va putea să observe faza finală a exerciţiilor militare”, după această reuniune, precizează el.

Exerciţiile militare Vostok-2022 au început joi, cu manevre de avioane de luptă, deplasări de unităţi de luptă antiaeriană şi simulări de deminare în Marea Japoniei, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Potrivit Moscovei, peste 50.000 de militari, peste 5.000 de piese de armament şi echipament militar - inclusiv 140 de aeronave şi 60 de nave de război şi de susţinere - au fost mibilizate în cadrul acestor exerciţii.

Militari din mai multe ţări vecine sau aliate ale Rusiei - ca Belarus, Siria, India şi China - participă la Vostok-2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.