Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Dan Barna a declarat că, în acest moment, USR nu poate depune o moţiune de cenzură în Parlament, deoarece nu are voturile necesare, însă, pe viitor, ar putea să depună. În ceea ce priveşte moţiunea simplă pe energie, Barna a precizat că se bazează pe voturile parlamentarilor care înţeleg că, dacă rămâne Virgil Popescu în funcţia de ministru, ”impactul asupra economiei şi asupra societăţii va fi unul dramatic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat dacă USR va depune o moţiune de cenzură în Parlament, Dan Barna a explicat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, că partidul său nu are voturile necesare pentru aceasta.
 
”Moţiune de cenzură... o să vedem de-a lungul sesiunii, probabil că o moţiune vom depune. La momentul ăsta suntem realişti, nu există voturile pentru o moţiune de cenzură, adică nu e foarte aproape. Este un instrument parlamentar, vom încerca să îl folosim, dar suntem realişti”, a precizat Dan Barna.
 
În ceea ce priveşte moţiunea simplă pe energie, depusă de USR în Parlament şi care va fi dezbătută săptămâna viitoare, Barna a spus că are toate şansele să treacă, având în vedere că social-democraţii îl declară responsabil pe Virgil Popescu pentru că nu s-au făcut investiţii în domeniu. 
 
”Dacă ne uităm la declaraţiile celor de la PSD care spun de fiecare dată când au un microfon în faţă că Virgil Popescu este responsabil într-o mare măsură pentru faptul că nu s-au făcut investiţii, Mintia este un exemplu foarte bun, că nu s-au făcut investiţii în energie şi că sistemul nu s-a adaptat la această criză previzibilă, această moţiune are toate şansele să treacă pentru că da, PSD are şansa să voteze această moţiune şi să aducă coaliţia de guvernare, să pună un ministru competent căruia chiar să îi pese, dincolo de micile combinaţii pe care domnul Popescu le-a făcut în toţi aceşti an”, a declarat Dan Barna.
 
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că pentru susţinerea moţiunii USR se bazează pe orice vot, deşi o astfel de moţiune nu dă jos un ministru.
 
”Deci da, noi considerăm că este o şansă reală, democratică în Parlament, PSD poate să confirme şi să susţină această moţiune. Ştiţi foarte bine că o moţiune nu dă jos un ministru, dar în momentul de faţă, dacă un ministru precum Virgil Popescu, care a dus România la coada eficienţei energetice, repet, o ţară care are resurse, nu vorbim de o ţară care este dependentă total de gazul din Rusia sau din altă parte, Virgil Popescu a reuşit să ne aducă să avem mai multe zile cea mai scumpă energie din Europa, or asta spune foarte multe, nu ştiu dacă e doar incompetenţă, s-ar putea să fie şi rea-credinţă sau alt tip de interese. Mă bazez pe voturile oricărui parlamentar care înţelege că dacă România continuă cu Virgil Popescu, impactul asupra economiei şi asupra societăţii va fi unul dramatic”, a mai spus Barna.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.