Guvernul a majorat, în cadrul şedinţei de joi, cu 50 la sută valoarea premiilor pentru sportivii români medaliaţi la competiţii internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, la finalul şedinţei Executivului, că vor fi recompensaţi şi antrenorii acestor sportivi. 
 
”Aş vrea să continui cu hotărârea de Guvern pe care astăzi Guvernul a aprobat-o pentru a modifica normele financiare privind activitatea sportivă. Astfel, sportivii români vor beneficia de majorarea cu 50 la sută a premiilor. Este vorba şi de sportivi, dar şi de colectivele tehnice ale acestora. Este o formă de recunoaştere şi de apreciere a performanţelor deosebite. Am văzut cu toţii în această vară şi probabil că această serie de succese continuă, dată fiind determinarea şi forma foarte bună a sportivilor români, astfel încât pentru disciplinele sportive individuale antrenorul, antrenorul naţional, care a pregătit un singur sportiv premiat sau recompensat, poate primi un premiu sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea celui acordat sportivului. Totodată, antrenorul care a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi şi recompensaţi va primi un premiu, sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea cumulată a premiilor, recompensele unitare ale sportivilor pregătiţi”, a afirmat Dan Cărbunaru.
 
El a precizat şi cum se va face premierea la disciplinele unde pregătirea este asigurată de mai mulţi antrenori. 
 
”Pentru disciplinele sportive individual olimpice sau cele sportive individual neolimpice, din cadrul sporturilor olimpice, la care pregătirea este asigurată de mai mulţi antrenori şi competiţia se desfăşoară la mai multe probe, premierea, recompensarea se face astfel: antrenor principal sau antrenorul naţional poate primi premiul recompensă compus din valoarea cea mai mare a unui premiu cumulată cu valoarea fiecăruia din celelalte premii obţinute de sportivii pregătiţi. Şi antrenorii secunzi vor putea primi un premiu, o recompensă de până la 75 la sută din valoarea premiului obţinut de antrenorul principal”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 
 
Astfel, un medaliat cu aur la Jocurile Olimpice va primi 105.000 euro, unul cu medalie de argint – 84.000 de euro, iar un sportiv care se va clasa pe locul 3 – 63.000 de euro. 
 
De asemenea, o medalie de aur la campionatele mondiale de seniori este recompensată cu 84.000 de euro, una de argint cu 55.000 de euro, iar un bronz cu 45.000 de euro. 
 
Pentru campionatele europene de seniori premiile sunt următoarele: pentru locul 1 – 55.500 de euro, pentru locul 2 – 33.000 de euro şi pentru locul 3 – 22.500 de euro.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.