Luca Niculescu, fost ambasador al României la Paris, a fost numit secretar de stat pentru procesul de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică în cadrul Ministerulului Afacerilor Externe (MAE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia privind numirea lui Luca-Alexandru Niculescu în funcţia de secretar de stat la MAE a apărut în Monitorul Oficial vineri.

”Având în vedere Memorandumul Ministerului Afacerilor Externe nr. A/10.247/2022, aprobat de prim-ministru şi înregistrat cu nr. 5/6.008/2022, în temeiul art. 29 şi al art. 31 lit. d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie.

Articol unic. — Începând cu data de 1 septembrie 2022, domnul Luca-Alexandru Niculescu se numeşte în funcţia de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, se arată în document.

În iulie, Luca Niculescu a fost rechemat din postul de ambasador al României la Paris, decretul în acest sens fiind semnat de către preşedintele Klaus Iohannis.

Atunnci, Luca Niculescu a transmis, pe Facebook, că ”o etapă se apropie de sfârşit, o alta se pregăteşte să înceapă. Şi va fi tot pentru România”.

Luca Niculescu devenise ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franţa, Principatul Monaco şi Principatul Andorra, la începutul lui 2016. În februarie 2019, a fost ales Preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF). 

Jurnalist, iar din 2000 redactor-şef al postului de radio RFI România, Luca Niculescu şi-a construit o carieră cu predilecţie în domeniul relaţiilor internaţionale: realizator, din 2006, al emisiunii „Afaceri externe” la canalul de televiziune Money Channel; moderator al mai multor emisiuni la canalul public TVR 1, între 2007-2012: „Arena publică”, „Europa ne priveşte” şi „Fără frontiere”, conform prezentării de pe site-ul MAE, 

Din 2012, Luca Niculescu a moderat emisiunile „Imparţial” şi „Paşaport diplomatic” la Digi24.

A fost, totodată, corespondent permanent în România pentru mass-media din Franţa (France Info, France Culture, France Inter, TV5 şi cotidianul Libération).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.