Un proiectil exploziv funcţional a fost găsit în incinta Aeroportului Oradea, anunţă ISU Bihor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Specialiştii pirotehnişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Crişana” al judeţului Bihor au fost solicitaţi să intervină din nou, în zona terminalului cargo din incinta Aeroportului Oradea, pentru asanarea unei muniţii rămase neexplodate din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale. Ajunşi la locul indicat de apelant, pompierii militari pirotehnişti au identificat un proiectil exploziv funcţional, de calibru 120 de milimetri, care fusese descoperit de unul dintre muncitorii care efectuau lucrări de nivelare a terenului din zona respectivă”, transmite vineri ISU.

 Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, urmând a fi distrusă ulterior, prin explozie controlată.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor faptul că, în cazul descoperirii elementelor de muniţie trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând  descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

De asemenea, se interzice: ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe;  comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice de muniţii; tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte; demontarea focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea, pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente din componenţa acestora.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.