O grădiniţă le-a spus copiilor şi personalului că vor fi nevoiţi să poarte mai multe haine pentru a ajuta la reducerea costurilor de încălzire, deoarece companiile se luptă cu facturile de energie în creştere, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu ne putem permite să avem încălzirea pornită toată ziua pentru că ne va distruge”, a declarat proprietarul DaisyChain, Lee-Anne Lovegrove, pentru BBC.

Camera de Comerţ britanică (BCC) a cerut guvernului granturi de urgenţă în stil Covid pentru a ajuta firmele.

Spre deosebire de multe gospodării, nu există un plafon de preţ pentru facturile comerciale de energie. Multe firme mai mici vor fi în pericol pe măsură ce încearcă să facă faţă costurilor vertiginoase ale încălzirii şi iluminatului local.

Preţurile en-gros la gaz au urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni.

Joi, preţurile pentru livrarea către furnizorii din Marea Britanie au crescut de la 82p la 580p per termo din cauza incertitudinii cu privire la livrările de gaze ruseşti şi europene înainte de întreţinerea planificată luna viitoare.

„Nu am avut niciun sprijin aici din partea guvernului”, a spus Lovegrove.

„Vom asigura încălzirea copiilor, le vom cere doar părinţilor să pună haine suplimentare în ghiozdanele copiilor, astfel încât să nu avem încălzirea pornită toată ziua". 

Ea a spus că, pe măsură ce vremea se răceşte, grădiniţa DaisyChain din Weston-super-Mare va încălzi clădirea înainte de sosirea copiilor, dar apoi o va porni doar timp de 10 până la 20 de minute la fiecare oră pentru a o menţine la o temperatură ambientală de 20 de grade, şi nu 21 sau 22 de grade cât erau în mod obişnuit.

„Avem 12 membri ai personalului aici şi i-am rugat să se asigure că poartă mai multe haine atunci când vin la serviciu, deoarece nu vom putea avea încălzirea pornită de la ora 8.00 la ora 18.00 în fiecare zi, deoarece financiar ne va distruge".

BCC a spus că trebuie luate măsuri rapid pentru a „proteja afacerile, mijloacele de trai şi locurile de muncă”. Grupul de lobby de afaceri are cinci puncte pentru a ajuta firmele, inclusiv o reducere temporară a TVA-ului la 5%, precum şi introducerea de granturi de urgenţă pentru companiile mici şi mijlocii.

Multe companii urmează să-şi renegocieze preţurile la energie electrică şi gaze în octombrie. Unele firme se vor confrunta cu facturi de cinci ori mai mari decât preţul actual atunci când contractele de energie sunt renegociate, au avertizat analiştii de la Cornwall Insight.

„Afacerile bune sunt bune pentru comunităţile noastre şi trebuie să sprijinim firmele şi persoanele care le conduc să poată învinge această furtună economică”, a declarat Shevaun Haviland, directorul general al BCC.

Facturile de energie electrică au crescut, de asemenea, de la 350-400 de lire sterline la 700 de lire sterline pe lună.

Aproape 15% dintre firmele mici şi mijlocii cred că ar putea fi nevoite să închidă sau să-şi reducă activitatea, ca rezultat direct al creşterii costurilor cu energie, conform cifrelor FSB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.