Bursa din Moscova intenţionează să reia sesiunea de seară a pieţii sale de acţiuni în septembrie, a declarat joi şeful departamentului său de bursă, cea mai mare bursă din Rusia preconizând o revenire treptată la normal, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţionarea acţiunilor a fost oprită la bursa Moscovei timp de aproape o lună din 25 februarie, a doua zi după ce preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina vecină, determinând sancţiuni occidentale menite să izoleze economic Rusia şi apoi contramăsuri ruseşti.

Boris Blohin, şeful departamentului de bursă al Bursei din Moscova, a declarat reporterilor că reluarea tranzacţiilor de seară cu instrumente derivate s-a dovedit pozitivă, ceea ce înseamnă că un pas similar ar putea fi luat în curând cu acţiunile.

”În primul rând vor fi tranzacţionate cele mai lichide instrumente, acţiunile din indicele Moscow Exchange. Plănuim să lansăm o sesiune de seară în septembrie”, a spus Blohin.

Sesiunea de seară la Moscow Exchange începe la 16:00 GMT şi se termină la 20:50 GMT. Orele principale de tranzacţionare sunt între 07:00 şi 16:00 GMT.

Bursa face o revenire treptată la normal, dar nu toate eforturile sale pentru o reluare fără probleme a activităţii au avut succes.

În pofida redeschiderii uşilor de tranzacţionare pentru unii investitori străini, în august, banca centrală a Rusiei a zădărnicit planurile ca cei din naţiunile ”prietenoase” să reia tranzacţionarea la bursa de la Moscova, deoarece a dorit să împiedice investitorii din ţări ”neprietenoase” să profite.

Rusia consideră ţările care au impus sancţiuni ca fiind ”neprietenoase”. Drept urmare, clienţilor din jurisdicţii ”prietenoase” li sa permis doar să reia tranzacţionarea instrumentelor derivate, în timp ce tranzacţionarea acţiunilor nu va fi reluată înainte de 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.