Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de 17.000 de lei în urma unui control făcut la un fast-food din Sectorul 2 al Capitalei şi au dispus oprirea temporară a activităţii până la remedierea deficienţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANPC, controlul la fast-food-ul "La Turcu" din sectorul 2 al Capitalei a avut loc marţi, în urma unei sesizări primite de la consumatori.

O echipă a Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti, coordonată de vicepreşedintele ANPC Mihai Culeafă, a constatat nereguli grave, astfel că a dat amenzi contravenţionale în valoare de 17.000 de lei, dispunând oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor şi propunând închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.

FOTO: ANPC
FOTO: ANPC

"Pentru mine, oriunde găsesc informaţii legate de abateri de la respectarea legii, fie că vorbim de sesizări sau de informări primite în mediul online, le tratez cu aceeaşi importanţă. Dacă vorbim despre sectorul în care am crescut, lucrurile sesizate mă fac să mă simt direct vătămat. Voi declanşa o acţiune ce va viza comerţul de acest tip. Sunt semnale puternice despre faptul că mâncarea este păstrată de pe o zi pe alta, iar acest lucru se vede în calitatea îndoielnică a acesteia. Voi fi cel care va scoate la lumină abaterile acestui comerţ de unde oamenii simpli îşi cumpără mâncarea. Fie că vorbim de taximetrişti sau tineri, toţi trebuie respectaţi. Vom lansa numere de telefon unde vom primi mesajele dvs", a afirmat Mihai Culeafă.

Printre abaterile constatate se numără existenţa pavimentului deteriorat, neigienizat, folosirea unor spaţii frigorifice neigienizate, cu depuneri masive de praf, impurităţi, resturi alimentare, zone cu rugină, vopsea exfoliată, chedere rupte, cu acumulare de impurităţi, colectarea reziduală realizată în coşuri fără capac şi acţionări la picior, lipsa graficelor pentru schimbul de ulei de prăjire, folosirea unor ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură, nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor culinare finite, folosirea ca materii prime a unor produse nesigure, considerate astfel prin lipsa oricăror elemente de identificare privind data preparării sau data limită de consum, lipsa informării cu privire la prezenţa ingredientelor cu potenţial alergen, ce pot provoca alergii sau intoleranţe, în lista meniu, lipsa informaţiilor cu privire la materiile prime ce provin din produse congelate, lipsa informării asupra gramajelor anumitor produse.

De asemenea, au fost găsite insecte vii (gândaci şi muşte) şi s-a constatat că erau folosite produse alimentare cu modificări organoleptice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.