Inamicul continuă să treacă la ofensivă în direcţia Doneţk, concentrându-şi principalele eforturi pe direcţiile Bakhmut şi Avdiivka, se arată în ultimul raport al Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, citat de portalul Ukrinform. Potrivit raportului, forţele armate ale Ucrainei au eliminat aproximativ 45.400 de invadatori ruşi din 24 februarie până în 22 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inamicul continuă să îşi concentreze eforturile asupra stabilirii controlului deplin asupra teritoriului regiunii Doneţk, menţinerea districtelor capturate din regiunile Kherson, o parte din regiunile Harkov, Zaporojie şi restabilirea capacităţii de luptă a unităţilor care au suferit pierderi, precum şi prevenirea unei posibile contraofensive a Forţelor de Apărare. Sunt lansate lovituri aeriene şi cu rachete asupra obiectelor civile de pe teritoriul Ucrainei", se arată în raport.

Nu există schimbări semnificative în direcţiile Volyn şi Polissya. Există în continuare o ameninţare de raiduri aeriene şi cu rachete lansate de pe teritoriul şi din spaţiul aerian al Republicii Belarus.

În direcţia Siversky, inamicul continuă să deţină unităţi separate ale districtului militar de vest în zonele de frontieră din regiunile Briansk şi Kursk pentru a demonstra prezenţa şi a constrânge acţiunile unităţilor Forţelor de Apărare ale Ucrainei. Ruşii au tras cu artileria tubulară asupra zonelor Senkivka şi Mykolaivka din regiunea Cernihiv şi Katerynivka şi Obody din regiunea Sumy.

În direcţia Slobozhansky, inamicul desfăşoară operaţiuni de îmbunătăţire a poziţiei sale tactice, luând măsuri de echipare şi de refacere a pierderilor de personal şi de echipament militar.

În direcţia Harkov, inamicul menţine o intensitate ridicată a recunoaşterii UAV; a tras asupra infrastructurii militare şi civile în zonele Udy, Bazaliivka, Slobozhanske, Duvanka, Peremoha, Velyki Prokhody, Ruska Lozova, Lebyazhe, Mospanove, Husarivka, Ruski Tyshky; a lansat lovituri aeriene în apropiere de Staryi Saltiv, Verkhniy Saltiv, Pytomnyk, Mospanove şi Husarivka.

În direcţia Slovyansk, invadatorii ruşi au deschis focul din tancuri, artilerie tubulară şi MLRS în apropiere de Krasnopillia, Mazanivka, Nova Dmytrivka, Chepil, Bohorodychne şi Kurulka.

În direcţia Kramatorsk, au fost înregistrate bombardamente asupra zonelor Siversk, Zakitne, Pereizne, Hryhorivka, Verkhniokamyanske şi Pryshyb.

În zona Krasnopillia, inamicul a trecut la ofensivă. În direcţia Bakhmut, inamicul a bombardat infrastructura militară şi civilă din apropierea localităţilor Kostiantynivka, Bakhmutske, Pidhorodne, Yakovlivka, Vesela Dolyna şi Bilohorivka. Invadatorii au lansat un atac aerian asupra poziţiilor forţelor de apărare de lângă Soledar şi lovituri cu rachete în zonele Soledar şi Kostiantynivka. Ruşii au atacat teritoriile de lângă Soledar, Kodema şi Zaitseve, dar nu au reuşit.

Potrivit raportului, forţele armate ale Ucrainei au eliminat aproximativ 45.400 de invadatori ruşi din 24 februarie până în 22 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.