Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a reglementat Procedura de avizare a Organizaţiilor de Management al Destinaţiei prin ordinul de Ministru care a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Organizaţiile de Management al Destinaţiei (OMD) sunt la un pas de a deveni realitate! Publicarea în Monitorul Oficial a procedurii de avizare, care a parcurs toate etapele de dezbatere publică legale, dă startul înfiinţării şi operaţionalizării reformei în turismul românesc. Indiferent de nivel de organizare, misiunea lor va fi creşterea notorietăţii brandului turistic, a duratei sejurului pentru fiecare turist în parte, precum şi a numărului celor care ne vizitează ţara într-un an de zile”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Organizaţia de Management al Destinaţiei (OMD) va fi constituită, în condiţiile legii, ca asociaţie cu personalitate juridică de drept privat, în baza avizului emis de autoritatea publică centrală responsabilă în domeniul turismului, respectiv MAT.

Conform procedurii, avizul va fi solicitat anterior depunerii cererii de înscriere în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor, de către persoana sau, după caz, persoanele împuternicite.

Potrivit sursei citate, pentru îndeplinirea obiectivelor, organizaţiile de management al destinaţiei vor derula activităţi care fac referire la coordonarea procesului de realizare şi implementare a brand-ului destinaţiei, precum şi a strategiei de dezvoltare şi marketing turistic, la integrarea şi coroborarea datelor statistice, realizarea de cercetări de piaţă şi studii, participarea la formarea resurselor umane din turism, atragerea de fonduri naţionale şi europene, dar şi la încheierea de parteneriate cu alte destinaţii apropiate geografic sau tipuri de produse turistice, în vederea creşterii competitivităţii regionale.

Atingerea indicatorilor de performanţă, stabiliţi prin strategiile de dezvoltare şi marketing turistic, va fi monitorizată de către MAT, instituţie care va putea retrage avizul unui OMD, în cazul în care acesta nu mai îndeplineşte condiţiile care au stat la baza avizării, mai arată sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.