Tenul acneic este una dintre cele mai răspândite probleme de piele, atât în rândul adolescenţilor, cât şi în rândul adulţilor. Pe lângă faptul că afectează aspectul exterior al persoanei, un ten cu probleme va afecta şi starea de spirit a persoanei în cauză. De aceea este extrem de important că cei ce se confruntă cu o astfel de afecţiune să ceară ajutor specializat din partea unui dermatolog şi să îşi construiască o rutină de îngrijire adaptată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt cele mai importante lucruri care trebuie să le respecţi atunci când te confrunţi cu un ten problematic:

1. Acordă o atenţie deosebită curăţării tenului

Dacă vrei să ţii sub control tenul acneic trebuie să ai cât se poate de multă grijă la ceea ce înseamnă curăţarea pielii. Această etapă trebuie respectată atât dimineaţa, cât şi seara, chiar dacă consideri că nu este necesar fiindcă nu ai purtat machiaj. Pielea este bariera care îţi protejează corpul de către toţi factorii exteriori: impurităţi, praf, vânt, motiv pentru care trebuie să i se acorde o îngrijire specială.

2.  Foloseşte produse adaptate nevoilor tale

Un alt factor ce poate agrava acneea este utilizarea produselor nepotrivite tipului de ten sau problemei cu care te confrunţi. De aceea, de preferat ar fi să discuţi cu medicul dermatologic despre produsele îţi sunt necesare pentru tratarea problemei, dar şi ce creme pentru petele de la coşuri îţi recomandă pentru perioada post acnee.

3. Nu exfolia excesiv

Deşi majoritatea lumii consideră că exfolierea ajută atunci când ai un ten cu probleme, lucrurile nu stau tocmai aşa. O exfoliere în exces, atât chimică, cât şi ce manuală nu va face decât să îţi agreseze şi mai mult tenul, distrugând bariera cutanată şi favorizând astfel extinderea acneei.

4. Nu folosi produse ce conţin parfum

Tenul acneic este un ten mult mai sensibil şi care necesită o îngrijire deosebită. De aceea, este de preferat să eviţi produsele ce conţin parfum şi care îţi pot irita pielea şi mai tare.

5. Foloseşte produse de make-up doar atunci când este cu adevărat necesar

Cu siguranţă nu este uşor să ai un ten acneic, însă cu toate acestea trebuie să accepţi realitatea şi să nu te izolezi social. Astfel, deşi make-up poate fi un aliat destul de bun în aceasta luptă, folosirea în exces al acestuia nu îţi va lăsa porii să respire şi va favoriza extinderea acneei.

Acneea nu este o afecţiune pe care o poţi combate doar cu produse dermatologice, ci trebuie să fii conştientă că trebuie să faci câteva schimbări şi în ceea ce priveşte stilul de viaţă pe care îl duci: o alimentaţie bogată în mâncăruri nutritive, iar alcoolul să fie servit doar ocazional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.