Procesul în care fotbalistul francez Benjamin Mendy este acuzat de opt violuri, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală a continuat, miercuri, la Londra, cu mărturia uneia dintre reclamante, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestei femei de 32 de ani, a cărei mărturie înregistrată a fost difuzată miercuri la tribunalul din Chester, în nordul Angliei, faptele au avut loc în octombrie 2018. Cu un an mai devreme, îl întâlnise pe Mendy la Barcelona, ​​dar ea era interesată de unul dintre apropiaţii lui. Ea acceptase să se întâlnească cu acesta acasă la fotbalist, lângă Manchester, pe 24 octombrie.

După ce au ieşit cu un grup la un restaurant şi două cluburi de noapte din oraş, ea şi-a petrecut noaptea cu prietenul ei, acasă la Benjamin Mendy. A doua zi, din nou conform mărturiei victimei, fotbalistul, îmbrăcat doar în chiloţi, a intrat în baie în timp ce făcea un duş şi a târât-o în pat, încercând să o violeze. "S-a apropiat foarte mult, dar l-am împins cât de tare am putut”, a spus ea. Apoi îşi aminteşte că s-a gândit: "Ce se întâmplă? Ar trebui să ţip? Ar fi fără rost, el este pe teritoriul lui".

Benjamin Mendy, urmărit penal în Anglia pentru viol, a fost prezentat luni de către acuzare la procesul său drept un "prădător", care a abuzat de victime "vulnerabile, îngrozite şi izolate".

El neagă cele zece capete de acuzare care se referă la fapte care ar fi avut loc între octombrie 2018 şi august 2021 la casa sa din Prestbury, Cheshire. El riscă închisoare pe viaţă.

Benjamin Mendy este judecat alături de un alt bărbat, Louis Saha Matturie - fără legătură cu fostul fotbalist Louis Saha - urmărit penal pentru opt violuri şi patru agresiuni sexuale asupra a opt femei între iulie 2012 şi august 2021. De asemenea, el a pledat nevinovat.

Campionul mondial de fotbal Benjamin Mendy, urmărit penal în Anglia pentru viol, a fost prezentat luni de către acuzare la procesul său drept un „prădător” care a abuzat de victime „vulnerabile, îngrozite şi izolate”.

Benjamin Mendy este judecat alături de un alt bărbat, Louis Saha Matturie - fără legătură cu fostul fotbalist Louis Saha - urmărit penal pentru opt violuri şi patru agresiuni sexuale asupra a opt femei între iulie 2012 şi august 2021. De asemenea, el a pledat nevinovat.

 

"Cazul este simplu”, a spus procurorul Timothy Cray juraţilor. "Nu are nimic de-a face cu fotbalul. Este un alt capitol dintr-o poveste foarte veche: bărbaţi care violează şi agresează femei pentru că cred că au putere şi pentru că cred că vor scăpa cu ea.”

El i-a descris pe cei doi inculpaţi drept „prădători gata să comită abuzuri sexuale grave” asupra victimelor tinere care erau „vulnerabile, îngrozite şi izolate”, arătând că este posibil ca telefoanele unor femei să fi fost confiscate atunci când au mers la domiciliul jucătorului.

Procesul important care are loc la Chester Crown Court, sud-vestul Manchester, este de aşteptat să dureze mai mult de trei luni.

Câştigător al Cupei Mondiale 2018 cu echipa Franţei, Benjamin Mendy a petrecut mai bine de patru luni, din august 2021 până în ianuarie 2022, în arest preventiv.

Eliberat la începutul lunii ianuarie, el a fost plasat sub supraveghere judiciară în aşteptarea procesului.

viewscnt

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.