Un membru al Gărzii Elveţiene a leşinat miercuri sub privirile Papei Francisc, în cursul tradiţionalei audienţe generale, în Sala Paul al VI-lea, la Vatican, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrul Gărzii Elveţiene a căzut la pământ brusc, cu faţa în jos, cu un zgomot puternic, din cauza halebardei şi a coifului.

El a primit imediat îngrijiri de la persoane care se aflau în jurul său, care l-au ajutat să se ridice.

Această scenă a durat în total aproximativ 20 de secunde.

În imagini de la incident, Papa Francisc, aşezat pe un fotoliu mare şi alb, îl priveşte cu îngrijorare prin ochelari pe tânărul în uniformă care-şi revenea.

După două minute, în care şi-a revenit, tânărul a fost escortat în afara Sălii Paul al VI-lea.

Vaticanul, întrebat de AFP care sunt cauzele acestui leşin, a invocat o ”scădere probabilă a tensiunii”.

”El este bine”, precizează Vaticanul.

Este bine cunoscut faptul că uniforma Gărzii Elveţiene, în dungi albastre, galbene şi roşii, alcătuită din ghetre, pantaloni bufanţi şi vestă albă cu guler, nu este tocmai adaptată căldurii vara şi nici coiful cu pene.

Potrivit unui fotograf AFP aflat la faţa locului, Papa Francisc a discutat, după audienţă, cu unul dintre membrii Gărzii Elveţiene, un lucru pe care nu-l face de obicei.

Garda Elveţiană - însărcinată să asigure securitatea Papei şi Vaticanului - este cea mai veche armată din lume. Ea a fost înfiinţată în 1509 de către Papa Iulius al II-lea.

În martie 2013, mai publicaţii italiene au relatat un episod insolit la Vatican.

Papa Francisc l-a întrebat pe un membru al grăzii elveţiene, în zori, ieşind dintr-o încăpere, ”ai stat în picioare toată noaptea, fiule?”.

El s-a dus în cameră şi a adus un scaun.

Membrul Gărzii a protestat şi a subliniat că aşa prevede regulamentul, însă Papa i-a dat asigurări şi l-a calmat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.